Zuid-Europese ploeg theatraal meest interessante act

De (foto: reuters)
Het vierde doelpunt had niet gehoeven, volgens het publiek, en werd niet geloofwaardig gespeeld (foto: reuters)

Meteen na de WK- wedstrijd Duitsland-Portugal hebben de bezoekers van Oerol Portugal uitgeroepen tot winnaar. Dat gebeurde met overgrote meerderheid op het centrale terrein Westerkeyn. Het festivalpubliek vond de act van de Portugese voetbalploeg verreweg het meest interessant.

“Het is een goed verhaal dat verteld wordt door de Portugezen”, vindt Oerolganger Joost van Galen. “Als outsider beginnen en dan heel snel door het ijs zakken. Dramaturgisch is dat zeer interessant. De klassieke opbouw van verhalen is er immers altijd eentje van een hoge verwachting, gevolgd door een diep dal waar de hoofdpersoon een zware strijd voor moet leveren om daaruit te komen.”

Zijn festivalpartner Rietje Hoitsma valt hem bij: “Zoals die Pepe daar de rol van hofnar vervult, dat vond ik erg mooi. En het lijden van de leider Ronaldo was ook prachtig. Wat een acteur is dat, zeg. Maar het hoogtepunt van de voorstelling was de blessure van Coentrao. Dat vierde doelpunt daarentegen vond ik wat geforceerd, dat had van mij niet gehoeven. Ook niet heel geloofwaardig gespeeld, trouwens”, aldus Hoitsma.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.