Omroep verwacht hiervan meer spektakel dan champions league

Naast live-registraties komen er ook samenvattingen, vooruitblikken en studiogesprekken (foto: noordoostfriesland.nl)
Naast live-registraties komen er ook samenvattingen, vooruitblikken en studiogesprekken (foto: noordoostfriesland.nl)

De NOS heeft vanmiddag de uitzendrechten verworven van de gemeente Dantumadiel. Dat heeft de omroep zopas bekendgemaakt.

Nu het voetbal van de champions league verhuist naar SBS, moet de nationale omroep naarstig op zoek naar een alternatief. “Het moet iets zijn dat we vrijwel het hele jaar rond, zeker twee avonden per week een hele avond op televisie kunnen tonen en wat grote groepen mensen interesseert. Bovendien is enig spektakel gewenst. We merkten dat er wat sleet zat op het voetbal, er mag wel een schepje dramatiek bovenop”, aldus een woordvoerder van de NOS.

Zodoende viel het oog op de gemeente Dantumadiel. “Natuurlijk is dat een gok”, aldus de zegsman, “maar gezien het gestuntel rond de bejaardenzorg en de soap rondom het afschaffen van huishoudelijke hulp aan ouderen achten wij de kans groot dat het volgen van Dantumadiel een prachtig kijkspel kan opleveren.”

Naast live-registraties van Dantumadiel wil de NOS ook samenvattingen, vooruitblikken en studiogesprekken met deskundigen organiseren.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.