Noordelijke omroep wil publiek clusteren op één centrale locatie

Nabij Veenhuizen zou geschikt terrein liggen

De (foto: fortune.com)

De concentratie van publiek zou enorme efficiencyvoordelen opleveren (foto: fortune.com)

De nieuw te vormen noordelijke regionale omroep waarin RTV Noord, RTV Drenthe en Omrop Fryslân zullen samengaan, wil zijn gezamenlijke publiek proberen te clusteren op een centrale locatie in het grensgebied tussen de drie provincies. Door de bewoners van heel Noord-Nederland op één terrein te huisvesten, zou de nieuwe omroeporganisatie geweldige efficiencyvoordelen kunnen behalen. In de omgeving van Veenhuizen zou een geschikt gebied te vinden zijn waar de ruim anderhalf miljoen inwoners van Friesland, Groningen en Drenthe kunnen worden geconcentreerd.

Veenhuizen ligt centraal in Noord-Nederland (afbeelding: google earth)

Veenhuizen ligt centraal in Noord-Nederland (afbeelding: google earth)

De directies van de drie noordelijke omroepen werken aan een gezamenlijk evacuatieplan dat ze binnenkort aan de provinciebesturen zullen voorleggen. “Er moet enorm worden bezuinigd, en de grootste kostenpost van een omroep is nu eenmaal altijd de techniek en de logistiek. Verslaggevers en cameramensen moeten het hele gebied doorkruisen om hun nieuws te garen en beelden te maken. En nadat de reportages zijn gemaakt moeten die via andere transportsystemen weer kriskras door de regio bij de mensen worden bezorgd. Goed beschouwd is dat natuurlijk heel onhandig. Als we de bevolking van Noord-Nederland op één locatie kunnen clusteren, kunnen we enorme besparingen realiseren”, zo staat in een gezamenlijk persbericht.

De omroepen denken daarmee niet alleen flink te kunnen bezuinigen op de reiskosten, maar ook op dure mediasystemen. Als grote groepen mensen zich op hetzelfde terrein bevinden kunnen die vrijwel zonder beeld- en geluidsversterking worden bereikt. Mogelijk kunnen voortaan ook alle sportwedstrijden of culturele evenementen in het gebied bij Veenhuizen plaatshebben.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan