Snel noodopvang nodig voor rondtrekkende demonstranten

Gemeenten moeten ruimte beschikbaar stellen

Veenwouden kan niet alle demonstranten onderdak bieden (foto: waldnet.nl)

Veenwouden kan niet alle demonstranten onderdak bieden (foto: waldnet.nl)

Er is in toenemende mate behoefte aan locaties die als noodopvang kunnen dienen voor de groeiende groep rondtrekkende anti-azc demonstranten. Op verschillende gemeenten in Friesland is daarom een beroep gedaan hiervoor accomodaties beschikbaar te stellen. Vandaag arriveerde weer een flinke stroom demonstranten in Veenwouden.

Maar volgens burgemeester Sicko Heldoorn kunnen al die mensen onmogelijk in het dorp blijven. “Er zitten echt wel politieke demonstranten tussen, maar ook veel gelukszoekers. Het is voor ons ondoenlijk zo snel te screenen wie met welke bedoelingen hier komt, dus ze kunnen hier echt niet allemaal blijven. Maar deze mensen moeten natuurlijk wel een plek hebben. Daarom is het goed dat er op verschillende plaatsen noodopvang beschikbaar komt voor deze demonstranten”, aldus Heldoorn.

Ook in andere gemeenten wordt inmiddels naarstig gezocht naar accomodaties waar de stroom demonstranten tijdelijk onderdak kan worden geboden. In verschillende dorpen zijn al protestacties aangekondigd tegen de komst van de demonstranten.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan