Nieuw stadion biedt plaats aan 15.000 vluchtelingen

Veel voorzieningen voor sport, recreatie en werkgelegenheid

De (foto: reddit.com)

Het nieuwe stadion brengt Leeuwarden weer up to date in het moderne vluchtelingentijdperk (foto: reddit.com)

Het nieuw te bouwen stadion in Leeuwarden zal zo’n 15.000 vluchtelingen kunnen opvangen. Voor de tijdelijke bewoners worden allerlei voorzieningen gecreëerd, met veel ruimte voor sport en spel. De hele investering van circa 22 miljoen euro zal de gemeente Leeuwarden weer helemaal up to date brengen in het moderne vluchtelingentijdperk.

Met veel trots presenteerde wethouder Henk Deinum de plannen, die erop gericht zijn zoveel mogelijk mensen te kunnen opvangen. “Maar we moeten ze natuurlijk een zinvolle tijdsbesteding gunnen. Daarom is de locatie van het nieuwe stadion zo goed gekozen: vlakbij het WTC Expo, in een gebied waar veel andere activiteiten ontplooid zullen worden. Denk aan een bowlingbaan, winkels en eetgelegenheden”, legt Deinum uit.

Het hele complex zal bovendien worden opgebouwd rondom een groot grasveld, waar naar hartelust gesport kan worden. In de catacomben zullen luxueus ingerichte kleedkamers en doucheruimtes komen voor de bewoners.

Bovendien komen in het stadion loungeruimtes waar bedrijven zich zullen presenteren. “Zij zijn de sponsors van het stadion, en krijgen de gelegenheid om hun bedrijf aan te prijzen onder duizenden werkzoekenden. Dat biedt voor beide partijen enorme kansen”, aldus de wethouder, die spreekt van “een geweldige stap voorwaarts, en een enorme kans voor de stad. In korte tijd kunnen we nu doorgroeien tot een dynamische, gastvrije stad die snel expandeert. Zo kunnen we weer helemaal mee in de volk der vaderen.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan