Jaloezie overheerst jegens Leeuwarder hogeschool

(foto: dragon-fly-plazilla.com)
(foto: dragon-fly-plazilla.com)

Met afgunst en jaloezie wordt overal in het land gekeken naar de hoge beoordeling die de NHL krijgt voor de opleiding Fries. Andere HBO-instellingen zouden dolgraag ook Fries willen aanbieden, maar vrezen het niveau van de opleiding in Leeuwarden nooit te kunnen evenaren. HBO’s in de Randstad en het zuiden van het land zetten hun plannen voor Fries voorlopig in de ijskast.

Deze week werd bekend dat de lerarenopleiding Fries aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden kon rekenen op een uitstekende beoordeling in de Keuzegids HBO 2016. De leiding van de NHL is uit de schroeven met het resultaat. “Fries is natuurlijk de belangrijkste opleiding van onze hogeschool, een vak waarmee we ons onderscheiden en identificeren. We hebben er keihard voor gewerkt om de studie boven het niveau van alle andere HBO-opleidingen uit te laten stijgen. Dat dat nu wordt beloond is prachtig voor ons, hoewel we goed begrijpen dat dit voor onze collega’s elders in het land een enorme teleurstelling zal zijn”, aldus voorlichter Tjitze Spijksma van de NHL.

Een rondgang langs andere HBO-instellingen onderstreept dat beeld. Woordvoerders van onder meer Hogeschool InHolland, Hogeschool Leiden en Nyenrode zijn zelfs niet bereid om antwoord te geven op vragen omtrent dit onderwerp.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan