Ganzen uit Siberië dienen met rust gelaten te worden

De (foto: resource.wageningenur.nl)
Een aanzienlijk deel van de ganzen die op dit moment in Nederland neerstrijken is van Russische afkomst (foto: resource.wageningenur.nl)

De NAVO heeft jagers in het noorden van ons land opgeroepen om Russische ganzen de komende weken ongemoeid te laten. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging KNJV bevestigd. De jagers hebben inmiddels toegezegd rekening te zullen houden met het verzoek.

“Gezien de huidige spanningen in onze betrekkingen met Rusland is het verstandig om verder geen Russen meer uit de lucht te schieten”, zo staat in een brief aan de KNJV. De NAVO heeft er begrip voor dat dit voor de jagers een tegenslag is, omdat een aanzienlijk deel van de ganzen die op dit moment ons land binnenvliegt uit Siberië afkomstig is. Bovendien is het voor de jagers soms lastig om met het blote oog waar te nemen waar een gans vandaan komt. Toch acht het militaire verbond het belangrijk dat er geen Russische dieren meer worden neergeschoten.

De KNVJ bespreekt deze week het verzoek met zijn leden, maar heeft al laten weten positief te staan tegenover het verzoek. “We hebben nu eenmaal onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus te nemen”, aldus een woordvoerder van de jagers.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan