“Iemand die voor transparantie zorgt kunnen we hier goed gebruiken”

snowdonRobertVeenstra-560x280

 

 

 

 

In hoge diplomatieke kringen wordt op dit moment de mogelijkheid onderzocht om klokkenluider Edward Snowden asiel te verlenen in Friesland. Snowden zou uitgeruild kunnen worden tegen oud-directievoorzitter Robert Veenstra van sc Heerenveen. Washington zou niet onwelwillend staan tegenover deze transactie. “Mogelijk kan hij ons meer informatie verschaffen over de moderne methoden van bestuurders om hun omgeving te bespieden en te controleren. Dit soort ontwikkelingen, ook in Europa, willen we graag in de gaten houden bij de NSA” aldus een bron in Washington.

Omgekeerd denken ze bij sc Heerenveen nadrukkelijk aan Snowden bij de invulling van de vacature van directievoorzitter. “De man weet als geen ander hoe je voor transparantie kunt zorgen, en dat is precies wat we hier op dit moment heel goed kunnen gebruiken”, aldus voorzitter Hans Post van de Groep Verontruste Feanfans.

Post verwacht dat Snowden niet onwelwillend zal staan tegenover een verhuizing naar Friesland. “Hij heeft aangegeven graag naar IJsland te willen. De man heeft dus iets met winterse namen, dan zal onze provincie hem zeker aanlokken”, denkt Post.