Bestuur wil snel af van lastige waterobstakels in parcours

De (foto: kpnschaatsfan.nl)
De vele waterwegen staan een goede klúntocht steeds vaker in de weg (foto: kpnschaatsfan.nl)

De route van de elfstedentocht moet flink worden aangepast om de kansen op een elfstedenklúntocht te laten stijgen. Wil de tocht der tochten ooit nog eens kunnen worden verreden, dan moet er snel worden afgerekend met het grote tal lastige obstakels in de route: de waterwegen.

Dat stelt het elfstedenbestuur in een vandaag uitgebrachte notitie aan de leden. “We moeten toch mee met onze tijd. De elfstedentocht staat bol van tradities en die koesteren we, maar ze mogen de levensvatbaarheid van de tocht in de toekomst niet in de weg staan. Van de natuur kunnen we niet winnen, dat zijn we ons zeer bewust, maar wel kunnen we met moderne technieken de infrastructuur rondom het parcours aanpassen”, aldus het bestuur.

Volgens de notitie toont het toenemend aantal aquaducten en andere moderne infrastructurele kunstwerken in het landschap aan dat er veel mogelijk is. “Kijk naar de haak om Leeuwarden. Daar worden miljoenen uitgegeven om het verkeer om het water heen te leiden. Dat kunnen wij natuurlijk ook doen”, zo staat in de brief te lezen.

Het bestuur denkt onder meer aan het aanleggen van viaducten over De Zwette, een tunnel onder het Slotermeer, houten vlotten in De Luts, loopbruggen over Blikvaart en Dokkumer Ee en asfaltering van het kruispunt Bartlehiem.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan