Wel afstemming nodig met partner, baas en Facebook

(afbeelding: partyflock.nl)
(afbeelding: partyflock.nl)

Het merendeel van de Friezen lijkt wel te voelen voor vrijheid van meningsuiting, mits die vooraf wordt overlegd met partner, baas en Facebook. Dat blijkt uit een spoedenquete, uitgevoerd door Buro OpiNu. Wel voorzien veel geïnterviewden praktische problemen bij de invoering ervan. Ook rijst bij sommigen de vraag in welke taal de mening zou moeten worden geuit. Een deel van de Friezen vraagt zich af hoe ze zo snel aan meningen kunnen komen.

Hieronder de complete lijst met antwoorden, op de vraag ‘Is vrijheid van meningsuiting een goed idee?’ Meerdere antwoorden konden worden gegeven, vandaar dat de percentages samen op meer dan 100% uitkomen.

– In principe wel, mits het mij geen verdere verplichtingen oplegt. (54%)

– Dat moet ik even overleggen met het thuisfront. (47%)

– Worden mijn antwoorden automatisch gelinkt aan Facebook? (37%)

– Zeker, zolang het niet over windmolens of kievitseieren gaat. (33%)

– Als me dat niet meer dan vier uur per week kost wil ik erover nadenken. (28%)

– Kunt u na 22.00 uur even terugbellen? Dan is de was gedaan, de post doorgenomen en slapen de kinderen. (22%)

– Ja, maar niet voor mijn buurman (19%)

– Deze iPhone is van de baas. Kunt u mij de vraag per post toesturen? (17%)

– Een mening prima, maar moet ik daar dan zelf argumenten bij zoeken? (14%)

– Moeten die argumenten dan ook kloppen? (14%)

– Wat zijn argumenten? (5%)

– Gaat dit over die Charlie ofzo? Heb ik niets mee te maken, ken ik geeneens! (1%)

Dertig procent van de antwoorden was helaas onbruikbaar omdat die werden gegeven in het Fries en daardoor niet konden worden verwerkt in het geautomatiseerde enqueteringssysteem.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.