Kranten overwegen publicatie resultaten enquête

(foto: nos.nl)
(foto: nos.nl)

Het overgrote deel van de inwoners van Friesland heeft geen angst om hardop ‘f*** de k*****’ te zeggen. Dat blijkt uit een snelle steekproef van een opinieburo dat om veiligheisredenen liever anoniem wil blijven. Het buro heeft uit voorzorg louter Friezen ondervraagd met een rechtsbijstandsverzekering.

De Leeuwarder Courant overweegt de resultaten van de enquête morgen te publiceren. “Maar helemaal zeker is dat nog niet. We moeten hiervoor nog één en ander aan advies inwinnen”, verklaart hoofdredacteur Hans Snijder. Of het Friesch Dablad tot publicatie overgaat is ongewis; hoofdredacteur Lútzen Kooistra weigert in het openbaar op de vraag in te gaan.

De meeste ondervraagden lijken echter geen moeite te hebben met het ‘f*** de k*****’. De 44-jarige K.B. te P. laat weten het een goede zaak te vinden dat we vrijuit kunnen spreken, “zolang het maar niet ten koste gaat van onze geliefde majesteit.” Een 86-jarige vrouw (“Noem me maar N.N. zonder vaste woonplaats”) zegt: “Ik heb de oorlog nog meegemaakt, dus weet als geen ander hoe het is om voor je vrijheid te moeten vechten. Op mijn leeftijd ben je niet zo snel meer bang, dus ik zou in principe die drie woorden best kunnen uitspreken, als er niemand in de buurt is.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan