Meedrinken in kroeg levensgevaarlijk

Staatssecretaris werkt aan nieuw wetsvoorstel voor horeca

De (foto: beernbourbonbros.com)

Meedrinkers lopen vrijwel evenveel risico op leverproblemen en afnemende hersenactiviteit  (foto: beernbourbonbros.com)

Het meedrinken in horeca-gelegenheden blijkt veel gevaarlijker dan tot voor kort altijd werd gedacht. Cafébezoekers die meedrinken blijken bijna net zoveel gevaarlijke stoffen binnen te krijgen als de drinkers zelf. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Trimbos-instituut.

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid werkt inmiddels aan een nieuw wetsvoorstel voor horeca om het meedrinken aan banden te leggen. Onder meer komt er binnenkort een campagne ‘Alle horeca drankvrij’. Kroegen waar nog meegedronken kan worden kunnen bovendien rekenen op hoge boetes.

Volgens Trimbos is de kans op leverproblemen en afnemende hersenactiviteit bij meedrinkers ‘significant hoger dan bij thuisblijvers, en bovendien zijn de symptomen bij meedrinkers vrijwel identiek aan die van de hoofddrinkers.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan