Assistent-scheidsrechter verrast koningin na Australië-Nederland

Na het kleedkamerbezoek van Zeinstra aan Máxima bracht het koninklijk paar nog een bezoek aan de hele selectie van Oranje. (foto: rtlniwuws.nl)
Na het kleedkamerbezoek van Zeinstra aan Máxima bracht het koninklijk paar nog een korte visite aan de hele selectie van Oranje. Niet lang, omdat Máxima plots hoofdpijn had. (foto: rtlnieuws.nl)

Koningin Máxima was woensdagavond blij verrast dat ze in haar Braziliaanse kleedkamer werd bezocht door assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra uit Dronrijp. De grensrechter besloot tot een spontaan bezoek aan de koningin na de winst van het Nederlands elftal tegen Australië.

“Een mooi moment”, vond Máxima. “Hij vertelde me hoe trots hij op me was en hoe ik leef bij hem.” Zeinstra was in Porto Alegre voor het eerst aanwezig bij een wedstrijd van Oranje. Volgens Máxima had hij erg genoten van het bezoek aan haar kleedkamer. Zeinstra zou haar zijn vlag en stok hebben getoond, evenals  zijn electronische apparatuur, waarmee hij met trilsignalen kan communiceren met zijn scheidsrechter Björn Kuipers.

Koning Willem-Alexander was het meest enthousiast over de onverwachte visite van Zeinstra. “Dat was hartstikke leuk. Het was niet aangekondigd, ik kwam hem onverwacht tegen in de kleedkamer van mijn vrouw. Ik heb hem gefeliciteerd en ben met hem op de foto gegaan.”

Na afloop bracht het koninklijk paar nog een bliksembezoek aan het Nederlands elftal. “Niet te lang, want mijn vrouw had plots hoofdpijn”, aldus Willem-Alexander. Zeinstra was toen alweer naar zijn hotelkamer gekeerd, om zich voor te bereiden op de wedstrijd Zwitserland-Frankrijk, waar hij vrijdagavond zal acteren als assistent-scheidsrechter.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.