Publiek enthousiast over verrassende onderwerpkeuze

De (foto: muziekgebouweindhoven.nl)
(foto: muziekgebouweindhoven.nl)

De organisatoren van de Matthäus Passion lijken goed te hebben gegokt met hun keuze om dit jaar het verhaal van Jezus centraal te stellen in hun voorstellingen. De verschillende voorstellingen die deze dagen overal in het land worden uitgevoerd, trekken minstens evenveel mensen als voorgaande jaren.

“Het is elk jaar weer moeilijk om een goed thema te kiezen”, bekent voorzitter Sebastian Jacobsen van de Stichting Nederlandse Passions. “We hebben heel lang getwijfeld of we niet toch het lijdensverhaal van het Syrische volk zouden vertellen. Of dichter bij huis, dat van de Groningers in de aardbevingsregio. Maar we wilden toch een verhaal met een sterkere symbolische waarde. Iets dat veel gelovigen zou aanspreken. Het is immers toch een beetje de tijd van Pasen, je kunt er niet omheen dat dat een feest is met een christelijke achtergrond. Zo kwamen we uit bij Jezus”, aldus Jacobsen.

Publiek dat afgelopen vrijdagavond aanwezig was bij de Matthäus Passion in de Bonifatiuskerk in Leeuwarden reageerde blij verrast op de keuze. “Heel goed dat ze het verhaal van Jezus weer eens vertellen. Ik was al bang dat het zou gaan over Oekraïne, of het lijdensverhaal van de PvdA. Maar dit is mooier. Ook de keuze van de liedjes vond ik goed, hoewel ik sommige meenden wel eens eerder te hebben gehoord”, aldus een bezoeker.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost