Marrum boos om opvang enorm aantal vogels

Evenwicht in dorp verstoord door honderden dieren in dorpshuis

De (foto: Omrop Fryslân / Yne Peter Terpstra)
Er zouden maximaal vijftig vogels gehuisvest kunnen worden, vindt Dorpsbelang (foto: Omrop Fryslân / Yne Peter Terpstra)

 

 

 

 

 

 

 

 

In Marrum is onrust ontstaan door de opvang van honderden vogels in het dorpshuis. Inwoners vrezen dat de komst van zoveel dieren het dorp sociaal zal ontwrichten. Dit weekend zullen mogelijk spandoeken worden opgehangen om te ageren tegen de opvang, en handtekeningen worden op dit moment verzameld om te kunnen aanbieden op het gemeentehuis in Ferwert.

“We begrijpen natuurlijk heel goed dat de vogels moeten worden opgevangen, met het oog op de vogelgriep. We sluiten onze ogen heus niet voor maatschappelijke ontwikkelingen, maar dit getal is gewoon te groot. Een klein dorp als Marrum kan maximaal vijftig vogels opvangen, vinden wij”, aldus voorzitter Wiebe Leistra van Dorpsbelang Marrum.

Dorpsbelang verwijt de gemeente Ferwerderadiel dat het onvoldoende heeft gedaan om de komst van de honderden vogels te keren. Het gemeentebestuur heeft voor maandagavond een voorlichtingsbijeenkomst belegd in het dorpshuis, maar de meeste inwoners van het dorp lijken deze avond te willen boycotten. “Het is geen inspraak, maar een voorlichting. We mogen alleen luisteren en krijgen geen gelegenheid dit besluit nog te beïnvloeden. Daar passen we voor”, aldus voorzitter Leistra.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.