Vrouw wandelt van Lübeck terug naar Westergeest

vliegen redbubble com   Voor de komende storm zal de vrouw beter worden vastgebonden (foto: redbubble.com)

Een 59-jarige Westergeester kon zijn geluk gisteravond niet op toen hij volstrekt onverwacht zijn vrouw terugzag. De echtgenote meldde zich uitgeput maar ongedeerd aan de achterdeur, na een wandeling van vier dagen door weilanden en bossen.

Afgelopen maandagmiddag was de vrouw weggewaaid en met de westerstorm meegevoerd tot diep in Duitsland. In een natuurgebied onder Lübeck vond ze zichzelf terug. “Zonder telefoon, zonder geld, dus ik kon moeilijk met de trein of taxi terug naar huis”, aldus de vrouw, die bovendien geen doorgaande weg kon vinden. “Dus toen ben ik maar op mijn gevoel teruggewandeld in westelijke richting. Ik herkende de omgeving niet en versta ook geen Duits, maar had goede hoop vanzelf weer op bekend terrein uit te komen. Eerlijk gezegd viel mij een beetje tegen hoe lang dat duurde”, vertelde ze vanochtend, nog zwakjes van het avontuur.

Haar man had de hoop al opgegeven zijn vrouw ooit weer terug te zien. “Ik had de verzekering al gebeld, maar die zei dat dit onder mijn eigen risico viel en dat er niet uitgekeerd zou worden. Nou, dan mag ze ook wel weer gewoon terug in huis komen”, aldus de dolgelukkige echtgenoot, die zich wel voorneemt zijn eega voor de komende storm van zondag steviger vast te binden.