Loek Hermans: toezicht op VVD moet scherper

Coryfee pleit voor Raad van Commissarissen

Loek Hermans (foto: wattis.nl)

Loek Hermans (foto: wattis.nl)

Om misstanden bij de VVD voortaan eerder te signaleren en tijdig te kunnen ingrijpen moet er een scherper toezicht op de partij worden georganiseerd. Dat vindt Loek Hermans uit Beetsterzwaag. De liberale coryfee wil dat er een Raad van Commissarissen komt die de dagelijkse bestuurders kan controleren. Desgewenst is Hermans bereid om zelf voorzitter te worden van de raad.

“Ik denk dat de perikelen binnen onze partij alles te maken hebben met een gebrek aan toezicht. Iedereen is druk met al z’n actuele werkzaamheden, de waan van de dag regeert. Dan is het goed dat er een controlerend orgaan is, dat de professionals af en toe een spiegel voorhoudt. Een ervaren Raad van Commissarissen zal signalen wellicht eerder herkennen omdat het meer op afstand staat. Mocht het schip de verkeerde koers gaan varen, dan kan er adequaat worden ingegrepen”, aldus de oud-CdK van Friesland.

Hermans denkt dat een Raad van Commissarissen bovendien een frisse blik op de partij kan werpen. “Nieuwe ideeën van verse krachten, dat kan verhelderend werken en de partij weer elan geven”, meent Hermans, die daarvoor onder meer Hans Wiegel en Ed Nijpels op het oog heeft. Hermans zelf stelt desgewenst per direct beschikbaar te zijn.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan