Lodeweges woedend om lauwe reacties fans

Trainer zegt vertrouwen op in Cambuursupporters

Dwight Lodeweges verlaat briesend de training en loopt daarbij bijna een jongetje onder de voet (foto: dehuisaanhuis.nl)

Dwight Lodeweges verlaat briesend de training en loopt daarbij bijna een jongetje onder de voet (foto: dehuisaanhuis.nl)

Dwight Lodeweges is woedend op de supporters van sc Cambuur. De trainer/coach kan niet leven met de slappe houding die de Leeuwarder fans aannemen omtrent zijn overstap naar sc Heerenveen. “Verraders zijn jullie”, brieste Lodeweges vanochtend na de training, richting de trouwe aanhang rondom het veld. “Als je dit accepteert is het met je clubliefde bedroevend gesteld”, tierde de trainer. Het publiek haalde zijn schouders op over de tirade.

“Alleen kalmte kan u redden”, mompelde de voorzitter van supportersvereniging Waarachtig Woanskip nog voorzichtig, maar die opmerking ontging Lodeweges niet, waarna hij opnieuw in woede ontstak. “Als een succesvolle trainer binnen een jaar eredivisie besluit over te stappen naar de aartsvijand, hoe kun jij dan spreken van kalmte?! Dat is toch een opstelling van likmevestje?! Heb jij nog nooit gehoord van de NSB ofzo?!” schreeuwde de furieuze coach naar de voorzitter, die vergeefs trachtte de boel te sussen door niet op de aantijgingen in te gaan en Lodeweges een glas water aan te bieden.

De trainer smeet het glas echter tegen de boarding en beende stampvoetend van het hoofdveld, daarbij hardop “Supporters, rot op!” scanderend, om zich te richten op het schrijven van een perscommuniqué waarin hij het vertrouwen in alle supportersverenigingen van Cambuur opzegt. “Godzijdank staat DKV bekend om zijn bevlogen, gepassioneerde supportersschare. Ik verheug me op de samenwerking met deze emotionele mensen, die altijd op zoek gaan naar de grenzen, en zich tot het uiterste wenden om hun club te ondersteunen”, aldus Lodeweges in het bericht.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost