Lemmer klaar voor nationale intocht van de zomer

Havenplaats verwacht zaterdag duizenden bezoekers

De (foto: madebymalou.nl)

De reis vanuit Spanje kent vele vertragingen (foto: madebymalou.nl)

Lemmer is voorbereid op de komst van duizenden bezoekers, als aanstaande zaterdag de zomer zijn nationale intocht zal houden in de havenplaats. Ondanks de vertragingen die ontstonden door vele onverwachte tegenslagen onderweg, zal de pakjesboot met de zomer naar verwachting rond 11.00 uur aanmeren bij de sluis aan de Tramhaven.

Burgemeester Arie Aalberts zal namens alle aanwezigen en televisiekijkend Nederland de zomer officieel verwelkomen op Nederlandse bodem. De boot is wekenlang onderweg geweest vanuit Spanje. De opvarenden hadden te kampen met veel handicaps tijdens de reis. Zo bleek de zonnebloemolie – de brandstof van het schip – al halverwege de reis op te zijn en ontstond er commotie over de tanningcrèmes die de bemanning gebruikte. Volgens sommige weermannen is het een klein wonder dat de zomer ons land zaterdag toch zal weten te bereiken.

De politie zal paraat staan om mogelijke ongeregeldheden in het publiek in de kiem te smoren. Volgens burgemeester Aalberts is de aankomst van de zomer echter niet bedoeld om principiële discussies over onze cultuur te voeren en zal de gemeente De Friese Meren er alles aan doen om van de intocht een echt feest voor de hele bevolking te maken.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan