Leeuwarder binnenstad blijkt gewoon buiten te zijn

Nieuwe studenten voelen zich misleid door hogescholen

Ook Entertainer Danny Panadero kan het dak er niet af krijgen in de binnenstad van Leeuwarden (foto: lc.nl)

Ook entertainer Danny Panadero kan het dak er niet af krijgen in de binnenstad van Leeuwarden (foto: lc.nl)

Tientallen aankomend studenten zijn gisteren tijdens hun introductiedag in Leeuwarden teleurgesteld afgedropen en huiswaarts gekeerd. Tijdens de activiteiten die voor hen waren georganiseerd ontdekten zij dat het centrum van Leeuwarden helemaal geen binnenstad is, maar zich gewoon in de openlucht bevindt.

“Totaal anders dan mij door de school is voorgespiegeld”, mokt de 18-jarige Jenny van der Meulen uit Wapse. Volgens haar spraken de voorlichters van de NHL, waar zij de studie Communicatie wil volgen, destijds vurig en enthousiast over het studentenklimaat in de Friese hoofdstad. “Vooral in de binnenstad zou het broeien, werd mij gezegd. Dan is het toch volkomen logisch dat wij veronderstellen dat het centrum van Leeuwarden een groot atrium is?”, vraagt de aankomend studente retorisch, daarop veel bijval krijgend van haar studiegenoten. “We mogen dus blijkbaar van geluk spreken dat het vandaag mooi weer is”, vult iemand aan.

Desgevraagd geven ook medewerkers van Stenden en Van Hall Larenstein toe in hun brochures te spreken over een ‘binnenstad’, met ‘het hele studiejaar een prettig klimaat voor studenten’. “Misschien moeten we toch iets secuurder onze woorden kiezen”, geeft een woordvoerder van Stenden desgevraagd toe. Naar schatting hebben circa vijftig studenten gisteren besloten zich alsnog uit te laten schrijven van een van de Leeuwarder HBO-opleidingen.