Groot feest op Gouverneursplein in voorbereiding

"Mensen zullen ." (foto: nufoto.nl)
Leeuwarden denkt de beste plannen te hebben ingediend. (foto: nufoto.nl)

De dag van de waarheid is vandaag aangebroken voor Leeuwarden. De stad is hoopvol, maar wacht toch in grote spanning op de uitslag van de Europese verkiezingen. “We zijn vol vertrouwen, denken ook echt de beste plannen te hebben ingediend, maar zo’n verkiezing heb je natuurlijk nooit helemaal in eigen hand. Het worden zenuwslopende uren”, aldus burgemeester Ferd Crone.

Op het Gouverneursplein worden vandaag grote tv-schermen opgebouwd, evenals een groot podium waar artiesten zullen optreden. Duizenden belangstellenden worden verwacht. “We hopen natuurlijk op een enorme uitbarsting van vreugde, als de uitslag bekend wordt gemaakt. Er zal een spontaan volksfeest ontstaan en iedereen zal elkaar in de armen vallen. Je merkt gewoon dat het ontzettend leeft, hier”, aldus presentator Daan Levy, die vanavond de bijeenkomst aan elkaar zal praten, “zonder het woord ‘draagvlak’ te gebruiken. Althans, dat heb ik me streng voorgenomen”, grijnst Levy.

Gedeputeerde Jannewietske de Vries, Commissaris John Jorritsma en de Leeuwarder wethouder Isabelle Diks hebben al toegezegd aanwezig te zullen zijn, vanavond.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost