Namen van alle ex-gedetineerden in de stad bekendgemaakt

De namen van alle ex-gevangenen van De Marwei of andere instellingen die zich in Leeuwarden vestigen zullen worden bekendgemaakt (foto: lc.nl)
De gemeente maakt geen onderscheid tussen een politieke moord en een schoenendiefstal (foto: lc.nl)

Op het stadhuis van Leeuwarden zal voortaan elke week een bijeenkomst voor bewoners worden georganiseerd, waarbij burgemeester Ferd Crone precies gaat vertellen welke mensen er zijn vrijgelaten en zich voor het eerst of opnieuw in de stad willen vestigen.

De gemeente zal daarbij geen onderscheid maken naar de aard en ernst van het delict waarvoor de gevangene is veroordeeld. “Dan gaan we op de stoel van de rechter zitten en dat kan natuurlijk niet”, aldus een woordvoerder van de burgemeester. “Maar we hebben in Apeldoorn gezien hoeveel waarde mensen eraan hechten om geïnformeerd te worden over ex-gevangenen die in die stad gaan wonen. Die openheid hoort bij een moderne manier van besturen.”

De gemeente denkt op deze manier een goede service te verlenen aan zijn inwoners. “De mensen hebben er toch recht op om te weten wie er naast hun komt wonen. Het is niet aan ons om een oordeel te vellen over een politieke moord of een schoenendiefstal, maar we kunnen onze inwoners wel van de juiste informatie voorzien, zodat ze hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen”, aldus de woordvoerder.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.