Sterke infrastructuur, dichter bij publiek in 2018

Burgemeester Crone wordt gefeliciteerd met de uitverkiezing tot Culturele Hoofdstad 2018 (foto: Hoge Noorden/Jacob van Essen)
Burgemeester Crone wordt gefeliciteerd met de uitverkiezing tot Culturele Hoofdstad 2018 (foto: Hoge Noorden/Jacob van Essen)

Koud een uur na de verkiezing van Culturele Hoofdstad 2018 heeft burgemeester Ferd Crone bekendgemaakt dat Leeuwarden de mogelijkheden van een verhuizing naar de Randstad serieus zal onderzoeken. Op die manier denkt het gemeentebestuur meer profijt te kunnen trekken van de prestigieuze titel. “De Randstad heeft een heel sterke infrastructuur en een miljoenenpubliek. Het is gewoon ontzettend handig om daarbij in de buurt te zitten”, aldus Crone.

De burgemeester geeft toe dat het plan ambitieus is, “maar er is nu zoveel mogelijk dat ik deze optie op voorhand beslist niet uitsluit. Kijk eens naar de energie en de budgetten die er loskomen. Het zou mooi passen in onze thema’s ‘mienskip’ en ‘stad en platteland’ als we onze provinciestad naar de mensen tóé brengen. Kwestie van lef”, sprak Crone kort na afloop van de bijeenkomst in Felix Meritis.
De burgemeester zei nog geen exacte lokatie in z’n hoofd te hebben, “maar in de buurt van Almere zou misschien goed zijn. Daar is ruimte, daar zijn verbindingen en ambities.”