Banken en curatoren overleggen over doorstart van stad

De (foto: goedideereizen.nl)
De gevolgen voor inwoners en gebouwen zijn nog onduidelijk (foto: goedideereizen.nl)

Een akkoord is nog steeds niet bereikt, maar Leeuwarden kan mogelijk een doorstart maken na de sluiting van het V&D-filiaal. Banken en curatoren zijn druk aan het onderhandelen over de toekomst van de stad in afgeslankte vorm. Wat de gevolgen zijn voor de gebouwen en de inwoners van Leeuwarden is nog niet duidelijk.

“Het is ingewikkeld”, erkent één van de ambtenaren die namens de stad de besprekingen voert. “Er zijn zoveel belangen die hier spelen. Denk aan alle mensen in de stad, maar ook aan het onroerend goed. Het gaat om veel gebouwen waar verschillende bedrijven zijn gevestigd, maar waar ook veel woon-werkverkeer is. Dat moet allemaal worden geregeld. We hebben goede hoop dat we eruit komen, maar groen licht is er nog steeds niet, hoewel we dag en nacht dooronderhandelen.”

De banken willen zich nog niet uitlaten over de kansen voor Leeuwarden. “Er worden allerlei rekenmodellen op losgelaten, maar die geven geen eensluidend oordeel. Wel is duidelijk dat de liquiditeitsstroom in de stad anders zal gaan lopen als er geen V&D meer is.. De vraag is of de stad dit verlies kan dragen”, aldus een adviseur van ING.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan