Koningslied trok Maywood over de streep

Samen uit je bol’ nu geen schande meer

image

Alice May en Caren Wood durven eindelijk weer op te treden, na jarenlang vol schaamte te hebben gezeten over hun songfestivalhit ‘Ik wil alles met je delen’. “Niemand wist dat, maar dat lied heeft feitelijk het einde van Maywood ingeluid”, onthullen de zusters.

De zinsnede ‘samen uit je bol’ in dat lied is de bron van alle kwaad. “Een knetterende taalfout”, wist Alice toen al, maar zus Caren overtuigde haar ervan door te zetten. “Het bekte lekker, en ik dacht dat het niemand zou storen”, herinnert Caren zich. Maar ze geeft nu toe zich daarop te hebben verkeken. Maywood kreeg destijds, in 1990, veel kritiek op de tekst.

“tsja, en later kwam nog André Hazes met De Vlieger: de zoon vroeg hem op zijn verjaardag ‘en die heeft hij ook gehad’. “Onze broek zakte ervan af dat dat wel werd gepruimd door het publiek. En kort daarna kwam ‘een lege fles wijn’ van Guus Meeuwis. Kon allemaal. Maar wij durfden nog steeds de straat niet op”, vertelt Alice May.

Als reddingsboei was daar dit voorjaar plots het koningslied. “Als dát kan, kan alles. Voortaan hoefden wij ons nergens meer voor te schamen. En juist toen kwam Gerard Joling met zijn vraag bij ons, of we het niet weer eens zouden proberen. Dat was precies op het juiste moment”, vult Caren May aan.

De dames hebben het volste vertrouwen in hun optreden, maar zullen enige voorzichtigheid in acht nemen, omdat ze niet zeker zijn van een goed ontvangst. “We houden ons veilig”, aldus de zusters.

[youtube]http://youtu.be/Rbk1My3Z7TE[/youtube]