Komst JSF net op tijd voor dorpsfeest Jelsum-Koarnjum

Traditionele merke in mei krijgt publiekstrekker van jewelste

image

Lang heeft het erom gespand, maar het lijkt net op tijd te lukken: het dorpsfeest van Jelsum-Koarnjum krijgt dit jaar een giga-attractie. Met de komst van de JSF is de feestcommissie erin geslaagd een publiekstrekker van internationale allure naar de dorpen te halen.

Voorzitter Jelke Mollema van Dorpsbelang kan zijn geluk niet op. “Het is ieder jaar weer lastig om een hoofdact naar hier te halen. Mensen uit het eigen dorp moeten het leuk vinden, maar we vinden het ook mooi als we wat volk van buiten weten aan te trekken. Dat is al eens eerder gelukt met optredens van volkszanger Jannes en met de trekkertrekwedstrijden. Maar dit is natuurlijk de slagroom op de taart. De JSF zal Jelsum-Koarnjum definitief op de kaart van Friese dorpsfeesten zetten”, is de overtuiging van Mollema.

Mogelijk kunnen er ook rondvluchten boven het gebied worden gemaakt met de JSF, denkt Dorpsbelang. Of de toegangsprijzen voor de merke ook zullen worden verhoogd is nog niet bekendgemaakt. Wel zal de feestcommissie extra parkeerplaatsen regelen. Daarvoor hebben de organisatoren de spottersplaats naast de nabijgelegen vliegbasis op het oog. De merke zal dit jaar worden gehouden van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni. Daarna keert de JSF terug naar de Verenigde Staten.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan