Enorme schotels ontdekt in grensgebied

De (foto: kiekes.punt.nl)
De meest schotels staan gericht op het zuiden, op Achtkarspelen (foto: kiekes.punt.nl)

De gemeente Kollumerland blijkt jarenlang telefoons te hebben afgeluisterd in buurgemeente Achtkarspelen. Dat althans lijkt een onvermijdelijke conclusie na de vondst van enkele enorme schotels aan de oostelijke rand van de gemeente. De meeste van deze superantennes zijn op het zuiden gericht.

Dat kan maar één ding betekenen, weten ze in het aangrenzende Achtkarspelen: met het oog op de naderende fusies tussen verschillende gemeenten heeft Kollumerland jarenlang willen meeluisteren met het ambtenarenkorps in Buitenpost.

“Er is natuurlijk een poos sprake geweest van vrijages tussen beide gemeenten. Maar toen de blik van Kollum naar Dongeradeel en Dantumadeel ging en Achtkarspelen zich concentreerde op gesprekken met Tytsjerksteradiel, is de relatie danig bekoeld. Eerlijk gezegd waren wij destijds verbaasd dat Kollumerland wist dat wij niet met hen wilden fuseren, maar nu is duidelijk geworden hoe dat kan. Achteraf gezien kunnen we alleen maar blij zijn met het afkappen van de besprekingen met zo’n partner”, aldus een woordvoerder van Achtkarspelen, die zegt dat er “zonder meer opheldering zal worden geëist.”

In een officiële verklaring laat Kollumerland weten zich van geen kwaad bewust te zijn. “Maar we zullen de zaak grondig onderzoeken”, aldus een inderhaast opgesteld persbericht.