Kinderpardonkinderen denken nog niet aan opstappen

Vertrek zou oplossing bieden voor problemen in PvdA

De (foto: eindhoven.pvda.nl)

(foto: eindhoven.pvda.nl)

De groep kinderen die onderwerp is van de interne strijd die zich op dit  moment rond het kinderpardon afspeelt binnen de Partij van de Arbeid, zal niet uit zichzelf opstappen. Dat hebben de kinderen in een verklaring laten weten. De kinderen zeggen niet weg te willen lopen voor hun verantwoordelijkheden.

Dagenlang al probeert de partijtop van de PvdA de gemoederen tot bedaren te brengen, maar opstandige leden weigeren zich neer te leggen bij het huidige kinderpardon en eisen een soepeler regeling.

In de patstelling richten de blikken zich steeds vaker op de kinderen zelf, die een uitweg zouden kunnen bieden. Een vrijwillig vertrek zou een oplossing bieden voor de sociaaldemocratische partijproblemen, zo denken politieke watchers, maar de kinderen weigeren deze rol op zich te nemen door plaats te maken. “Dat zou toch de omgekeerde weg zijn”, zo laten zij in een verklaring weten. “We willen niet vluchten voor de realiteit, maar vanuit onze positie bijven zoeken naar een constructieve oplossing voor de partij.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan