Planning moet overal worden bijgesteld

De (foto: nu.nl)
Kinderen lijken de grootste slachtoffers van de ijzel te zijn  (foto: nu.nl)

Hoewel de ijzel invloed heeft op alle inwoners van Noord-Nederland, lijken kinderen het hardst te worden getroffen door het winterweer. Tot ontgoocheling van de kleintjes bleven de scholen vandaag gesloten en kan ook aan andere verplichtingen niet worden voldaan. De planning van veel kinderen is daarmee volledig in de war geschopt, tot ergernis van de meesten.

Esmee Visscher (11) uit IJlst is één van de slachtoffers. “Dit is echt zo niet chill, zeg. Na twee weken maar een beetje aroundderpen in de kerstvakantie konden we deze week eindelijk ons leven weer oppakken en vormgeven. Maar al na één dag is het weer een mess. Zo komen we nooit in ons ritme, natuurlijk. En dat terwijl we juist discipline en regelmaat nodig hebben om te kunnen werken aan onze toekomst”, zegt Esmee.

Haar vriendinnetje Marit (10) onderschrijft dit. “En vioolles is ook al gecancelled, net als cathechisatie. Zo komt onze generatie nooit verder, natuurlijk. Ik denk dat ik vanmiddag maar wat ga vooruitleren. Maar dat moet ik dan zelf organiseren, want geen juf heeft eraan gedacht om ons wat extra huiswerk mee te geven”, aldus Marit.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan