‘Groot genoeg om landmark voor ons dorp te zijn’

De (foto: spitsnieuws.nl)
‘Een grote pier is toch een soort boegbeeld, en daar heeft het Kimswerd lange tijd aan ontbroken.’  (foto: spitsnieuws.nl)

Dorpsbelang Kimswerd wil de Pier van Scheveningen aankopen en naar het dorp halen. Het DB-bestuur heeft daartoe gisteren besloten na een ingelaste algemene ledenvergadering in café Greate Pier. Vrijwel alle inwoners bleken daarbij groot voorstander te zijn van de aankoop, omdat de pier goed bij het dorp zou passen.

In café Greate Pier bleken vrijwel alle Kimswerders voorstander van de aankoop. (foto: frieslandtravel.com)
In café Greate Pier bleken vrijwel alle Kimswerders voorstander van de aankoop. (foto: frieslandtravel.com)

Aan welke zijde van het dorp de pier zal moeten worden geplaatst, is nog niet bekend. “Daar is het nu ook nog te vroeg voor”, denkt voorzitter Hendrik Agricola van dorpsbelang. “Het is allemaal erg snel gegaan, de afgelopen dagen. We weten nog maar pas dat de pier gaat sluiten, de plannen om hem over te nemen zijn dus nog erg vers,” aldus de voorzitter, die zich wel liet ontvallen dat wat hem betreft de zwarte hoop achter het erf van boer Donia een geschikte plek zou zijn.

Dorpsbelang wilde van de inwoners vooral weten of ze de pier niet te groot vonden voor Kimswerd. Dat bleek niet het geval. Vrijwel unaniem beschouwen de Kimswerders de pier als een prachtig landmark voor het dorp. “Zoiets kunnen we goed gebruiken. Een grote pier is toch een soort boegbeeld voor een dorp, en daar heeft het ons lange tijd aan ontbroken”, aldus Agricola.