Hoofdklassepartij Harlingen eerder gepland dan achtste finale

spul

De KNKB heeft vanavond een boze brief gestuurd naar wereldvoetbalorganisatie FIFA. De kaatsbond baalt enorm van de wedstrijdagenda die tijdens het WK voetbal in Brazilië wordt gehanteerd. Nu Oranje zondagavond de achtste finale zal spelen, vreest de KNKB dat dit ten koste zal gaan van de aandacht voor de hoofdklasse vrije formatiepartij in Harlingen. De kaatsbond dringt er daarom bij de FIFA op aan om de achtste finales op een andere dag te spelen.

“En dat terwijl wij onze wedstrijd al ruim tevoren hadden aangemeld”, moppert voorzitter Saapke Sikstra van de kaatsbond. Ze denkt dat deze informatie niet op het juiste voetbalbureau is beland. “Maar zelfs dan had er niks aan de hand hoeven zijn. Elkeneen weet immers dat wij al jaren op deze zondag in Harlingen kaatsen. Nota bene de stad van Hotze Schuil, de grootste kaatsheld ooit. We hadden toch echt van de FIFA mogen verwachten dat zij wat meer rekening zouden houden met dit soort tradities”, aldus Sikstra.

Ze weet nog niet welke vervolgstappen de KNKB zal zetten mocht de FIFA niet reageren op het verzoek de achtste finales te verzetten.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.