Huisschilders nemen afstand van bekladden huizen PVV-politici

Beroepsgroep spreekt zich uit tegen fundamentalistische collega’s

De (foto: nos.nl)

De CFH ziet aan de kwaliteit van het verfwerk dat het niet gaat om één van zijn leden (foto: nos.nl)

Het Collectief van Friese Huisschilders (CFH) neemt nadrukkelijk afstand van ‘de enkeling’ die de huizen en auto’s van PVV-politici heeft beklad. Dat heeft het CFH middels een persverklaring laten weten. De huisschilders willen niet als complete beroepsgroep over één kam worden geschoren met fundamentalistische collega’s.

“Iedereen weet dat huisschilders staan voor vrede”, aldus CFH-voorzitter Arend van Brussel. “Daar passen geen extremistische denkbeelden of geweld bij. We hopen niet dat door deze actie de goeden onder de kwaden zullen lijden. Een goede huisschilder gebruikt verf en kwast louter voor vredelievende doeleinden”, zo schrijft Van Brussel in een verklaring, waarin hij zijn schilders oproept om “vooral de kalmte te bewaren, niet laten verleiden tot gewelddadige reactie en altijd de dialoog te blijven zoeken.”

Overigens denkt Van Brussel niet dat de daders van de actie aangesloten zijn bij de CFH. “Aan de kwaliteit van het verfwerk is te zien dat dit geen meesters in hun vak zijn. Ik kan me niet voorstellen dat zij met deze vaardigheden toegelaten zullen zijn tot de CFH”, aldus de voorzitter, die uiteraard wel een intern onderzoek zal instellen onder de leden van zijn collectief.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan