“Holleeder had plannen om NDC af te persen”

Drukpers was gewild bij criminele bende

De Leeuwarder Courant was bijna van zijn pers ontdaan. (foto: Leeuwarder Courant)
De Leeuwarder Courant was bijna van zijn pers ontdaan. (foto: Leeuwarder Courant)

 

 

 

 

 

 

 

 

De drukkerij van NDC Mediagroep in Leeuwarden lijkt net op tijd te zijn gered van afpersing door het ‘Hollandse netwerk’ van criminelen, waarvan ook Willem Holleeder deel uitmaakt. Dat bevestigt een anonieme bron van de drukkerij, waar elke dag de Leeuwarder Courant wordt gemaakt.

“Toen onze directie vorige week bekend maakte dat onderdelen van ons bedrijf zouden worden afgestoten, stond de volgende ochtend een donkere Mercedes hier achter op het parkeerterrein. Toen ik poolshoogte ging nemen, stapte een man uit die mij vertelde dat hij ons van onze pers wilde afhelpen. De man droeg een zwarte zonnebril, maar aan zijn neus herkende ik direct Willem Holleeder”, aldus de man die koste wat kost niet met naam wil worden genoemd. Wel wil hij duidelijk gesteld hebben dat hij natuurlijk niet op het aanbod is ingegaan, en de crimineel onverbiddelijk heeft weggestuurd.

De NDC-directie laat desgevraagd weten niet op de hoogte te zijn van de mogelijke afpersing, maar ziet het als een logische stap in de op handen zijnde afslanking van het bedrijf. Wel zal het management het voorval bespreken met het nog resterende personeel van de drukkerij, en daarna bekijken of er aangifte gedaan moet worden.