Hiddink kiest verrassend voor allure en ervaring

Friese Internationals zeker van basisplaats in Bari

Sven Kramer heeft eerder al aangetoond over voetbaltalent te beschikken (foto: sc-heerenveen.nl)

Sven Kramer heeft eerder al aangetoond over voetbaltalent te beschikken (foto: sc-heerenveen.nl)

“Ze waren nog wat onwennig, maar we hebben nog een paar dagen én een oefeninterland om hen op niveau te krijgen voor de echte WK-kwalificatie”, zei Guus Hiddink vanmiddag tijdens een extra persconferentie in de Amsterdam Arena. De pers dromde daar samen vanwege de onverwachte toevoeging van drie Friese internationals aan de selectie voor de wedstrijd tegen Italië.

“Door het wegvallen van Ron Vlaar, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben en Rafael van der Vaart werden we geconfronteerd met een gebrek aan internationale ervaring én met een gebrek aan aansprekende namen,” aldus de keuzeheer. Met Wout Zijlstra, Epke Zonderland en Sven Kramer hebben we drie mannen met een onbetwijfelde status, die hebben bewezen internationaal onder druk te kunnen presteren. Daarom starten zij donderdag in Bari in de basis.

De  bondscoach gaf een korte toelichting op zijn keuze. “Sven Kramer is gewend om een stuk hard rechtdoor te gaan en dan linksom de bocht in. Daarom neemt hij de positie van Arjen Robben over. Dat hij kan afmaken met een stevige trap, bewees hij met zijn kick-finish tijdens het afgelopen NK-allround. Bovendien blijft hij beter staan dan Arjen zelf.”

Epke Zonderland neemt de rol van Raphael Van der Vaart over. “Van der Vaart wordt eigenlijk alleen nog opgeroepen om ook de vrouwen wat te kijken te geven. Die rol wordt door Epke probleemloos overgenomen. Nu Mario Balotelli bij de Italianen ontbreekt, zal het gespierde torso in het strakke tricot van Epke de kijksters zeker 90 minuten boeien”, aldus de bondscoach.

Met de afmelding van Ron Vlaar viel er plotseling een gat in de verdediging. “Maar ik wil de Italiaan nog wel eens spreken die wil proberen om Wout Zijlstra te passeren. Met 140 kilo Fries geweld voor de achterlijn, houden wij zeker de nul. Bovendien heeft Wout als voormalig wereldrecordhouder gewicht hooggooien 25-kilo de macht om een bal van de achterlijn in het doel te gooien”, stelt Hiddink.

Tijdens de persconferentie verwees Hiddink het gerucht dat Harm Wiersma aan de tactische staf is toegevoegd als “ongefundeerde prietpraat” naar de prullenbak. “Wat weet die nou van voetbal”, beet hij de pers toe.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.