Hiddink adviseert negatief over lijnopstelling

Bondscoach zou windmolens liever in 5-3-2 zien

De (foto: fishflowinnovations.nl)

De bondscoach heeft zijn advies vanochtend toegelicht op het provinciehuis  (foto: fishflowinnovations.nl)

Het zou onverstandig zijn om de windmolens langs de Afsluitdijk in een lijnopstelling te plaatsen. Dat heeft bondscoach Guus Hiddink desgevraagd laten weten aan het college van gedeputeerde staten van Friesland. Hiddink adviseert een 5-3-2 formatie, omdat dit de clusters beter in verband houdt. “Dat is het systeem van de toekomst. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat iemand nog voor een andere opstelling kiest”, aldus de bondscoach.

Volgens Hiddink is het altijd mogelijk om binnen de 5-3-2 opstelling te blijven schuiven. “Je kunt zo doorschakelen naar 4-3-3, met een ruit in het midden. Dan kun je per situatie nog bekijken of de punt naar voren of naar achter moet. In elk geval hou je altijd de vleugels gedekt, en zo schep je mogelijkheden om de ruimte volledig te benutten. Met een lijnopstelling zijn al deze opties uitgesloten”, legt hij uit.

De bondscoach heeft zijn advies vanochtend in een gesprek op het provinciehuis toegelicht, maar wilde niet vertellen hoe Gedeputeerde Staten op zijn uitleg hebben gereageerd.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.