Bewuste consument vraagt vaker om ecologische wiet

Consumenten vragen steeds vaker om biologische wiet (foto: 112fotografie.nl)
De politie treft geregled wiet aan met meer leefruimte en gelegenheid tot vrije uitloop  (foto: 112fotografie.nl)

Biologisch geteelde wiet lijkt aan een onstuitbare opmars bezig. Steeds vaker rolt de politie hennepkwekerijen op waarin de planten op natuurvriendelijke wijze worden verbouwd. Volgens producenten lijkt de vraag naar ecologische wiet de reguliere markt onderhand te overvleugelen.

Vorige week nog troffen agenten een plantage aan bij Eagum, die uitblonk in biologische teelt. “De planten kregen meer leefruimte doordat ze in grotere ruimtes worden verbouwd. Ook had de wiet de gelegenheid tot vrije uitloop, en hield de teler rekening met het dag-nachtritme van de plant”, vertelt een politieman die bij de ontdekking aanwezig was.

Een producent die anoniem wil blijven bevestigt het verhaal. “Consumenten vragen erom. We moeten steeds vaker aantonen dat de planten minstens honderd dagen per jaar buitenlucht hebben gekregen, dat ze onbespoten zijn en niet bewerkt met hormonen. Moderne mensen worden zich steeds bewuster van de gevaren van intensieve teelt. Daar spelen we op in”, aldus de biologische wietteler.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan