Fractievoorzitter denkt over juiste eigenschappen te beschikken

Zijlstra (foto: cineville.nl)
Zijlstra weet hoe het voelt om in het belang van zijn leider om zich heen te slaan (foto: cineville.nl)

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is beschikbaar om Zwarte Piet op te volgen. “Ik zeg geen nee als ik gevraagd wordt”, zei Zijlstra zondag in het televisieprogramma WNL op zondag. Wel benadrukt de politicus dat zijn aanstelling niet eerder kan worden besproken dan wanneer de huidige Zwarte Piet daadwerkelijk zal aftreden.

De VVD-voorman denkt over de juiste eigenschappen te beschikken voor deze functie. “In mijn baan als fractievoorzitter van een regeringspartij weet ik hoe het voelt om assistent te zijn van een grote leider. Je moet je baas uit de wind houden en je toch profileren door af en toe om je heen te slaan, al dan niet met een roe. Bovendien heb ik in mijn vorige termijn als staatssecretaris ervaring opgedaan in het omstreden zijn en niet bij iedereen geliefd. Dat had te maken met de Nederlandse cultuur, waar ik niet helemaal in bleek te passen. Dat zijn toch sterke overenkomsten met Zwarte Piet”, meent Zijlstra.

Bovendien zou zijn geboorteplaats Oosterwolde (Frl) een pluspunt zijn. “Daar zit een grote Molukse gemeenschap. Ik ben dus opgegroeid in een omgeving waar etnische vraagstukken en integratie dagelijkse kost zijn. Ik weet als geen ander hoe een volk zich beledigd en onterecht behandeld kan voelen. Met al die gevoeligheden kan ik als Zwarte Piet dus uitstekend omgaan”, aldus Zijlstra.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.