“Haan overdrijft zijn enthousiasme voor Into The Great Wide Open”

Oerol baalt van ITGWO-stunt burgemeester Vlieland

(foto: ferrymolenaar.nl)

(foto: ferrymolenaar.nl)

De organisatie van Oerol heeft met afschuw kennis genomen van de perikelen rondom de Vlielander burgemeester Yorick Haan. “Het is natuurlijk geen toeval dat zo’n sappige zaak juist tijdens Oerol opduikt”, stelt een woordvoerder van festivalbaas Joop Mulder. “Wij zijn er zeker van dat de burgemeester op deze wijze overdreven aandacht heeft willen vragen voor het Vlielander festival Into The Great Wide Open”, stelt de zegsman.

De rivaliteit tussen de twee Waddeneilanden is over het algemeen onschuldig, maar neemt af en toe ongezonde trekken aan. De perikelen rond rederij Doeksen, die onrendabele veerdiensten naar Vlieland wil sluiten, heeft de stemming verder verslechterd. En dat komt nog bovenop de ergernis die op Terschelling voelbaar is rondom de onwaarschijnlijk snel gegroeide populariteit van het Vlielander ITGWO-festival in september.

Yorick Haan (foto: dewaddeneilanden.nl)

Yorick Haan (foto: dewaddeneilanden.nl)

“Juist tijdens Oerol is er de Vlielanders veel aan gelegen om hun eiland over onze rug in de publiciteit te brengen”, klinkt het vanuit het Oerol-kantoor. “Vorige week deed burgemeester Yorick Haan nog een opzichtige poging met een ludieke actie om een haan te adopteren en die in zijn eigen kippenhok te stallen. We konden toen nog niet bevroeden dat hij zo geboeid was door dit onderwerp. Maar blijkbaar was de publiciteit rondom dit verhaal nog niet voldoende en heeft hij nu wel heel expliciet zijn belangstelling kenbaar gemaakt voor Into The Great Wide Open. Wij vinden dat overdreven enthousiasme”, aldus de woordvoerder.