Haai zal binnenkort belevingstocht houden in binnenwateren

Zeehondencrèche inventariseert reacties onder publiek

(foto: zeehondencrèche Pieterburen)

(foto: zeehondencrèche Pieterburen)

De gevlekte gladde haai die deze week een zwemronde hield door de Waddenzee, zal binnenkort ook een belevingstocht houden in de Friese binnenwateren. Eigenaar Zeehondencrèche Pieterburen wil zo inventariseren hoe het publiek reageert op de aanwezigheid van het dier.

De crèche is blij met de reacties uit het Waddengebied. “We hielden rekening met schrikreacties, maar de meningen zijn overwegend juist zeer positief, soms zelfs enthousiast. Dat is voor ons een geweldige opsteker. Daarom hebben we besloten de haai de komende dagen ook door de binnenwateren te laten zwemmen”, aldus woordvoerder Thomas Nouwen van de zeehondencrèche. Met de haai kan het bedrijf in Pieterburen wellicht nieuwe manieren vinden voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Het dier zal via Kornwerderzand en de sluis van Stavoren het merengebied binnenkomen. De kans dat de haai dit weekend al door de Fluezen zal zwemmen is dus aanwezig, hoewel ‘Pieterburen’ niet wil vertellen wanneer het roofdier op welke plek te zien zal zijn, “want dan is de verrassing er natuurlijk vanaf en is het effect weg”, zegt Nouwen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan