Grou wil nog eens SKS-startplaats worden

Watersportdorp dik tevreden over verloop skûtsjesilen

Gezellige drukte bij het skûtsjesilen in Grou (foto: omropfryslan.nl)

Gezellige drukte bij het skûtsjesilen in Grou (foto: omropfryslan.nl)

Wat de organisatie van de skûtsje-startdag in Grou betreft, mogen de SKS-schepen weleens vaker het watersportdorp aandoen. Het comité dat deze dag heeft voorbereid is dik tevreden over het verloop ervan. Ook ondernemers lijken blij te zijn met de aandacht die Grou op zich vestigt door het evenement.

“We hebben natuurlijk in grote spanning naar deze dag toegeleefd. Je weet nooit hoe zoiets zal uitpakken. Het weer hebben we natuurlijk niet in de hand, maar ook van bezoekersaantallen hadden we niet echt een goed idee, laat staan hoe mensen dit evenement zouden waarderen. Maar we horen overal om ons heen positieve geluiden”, aldus voorzitter Johan Netjes van SkûtsjeStart Grou.

Wat Netjes betreft is het evenement voor herhaling vatbaar. “Ik wil zo snel mogelijk met de SKS om tafel om te kijken of we de start van dit spektakel vaker naar Grou kunnen halen. Of we kansrijk weet ik niet, maar ik heb de indruk dat men bij de SKS tevreden is over onze organisatie. Maar de echte evaluatie doen we pas in september, zo is afgesproken”, legt Netjes uit.

Ondernemers lijken intussen evenzeer goed te spreken over deze dag. Bestuurslid Dorien Makkinga van Handel en Nijverheid in Grou (HNG) spreekt van “gezellige drukte in het dorp. Vooral de horeca profiteert hiervan, natuurlijk. Maar we hebben de indruk dat de hele middenstand toch een graantje meepikt. Voor- en na de wedstrijd zijn er toch mensen die nog even willen shoppen. Wat ons betreft mogen die skûtsjes hier best vaker komen.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.