Leidinggevenden vrezen ontslag als zorg gewoon blijven bestaan

De (foto: frontpage.fok.nl)
De managers zeggen de dupe te zijn van ordinair graaigedrag van het volk (foto: frontpage.fok.nl)

Naar schatting zo’n vijfhonderd managers uit de zorg hebben zich vanmiddag verzameld in het centrum van Dokkum. De leidinggevenden, komend vanuit alle regio’s van het land, vrezen hun banen te verliezen als blijkt dat zorginstellingen ook zonder hen gewoon open kunnen blijven.

“Het is alleen dankzij onze betrokkenheid en tomeloze inzet dat wij instellingen in korte tijd hebben kunnen opzadelen met miljoenenschulden”, legt één van de demonstranten, die absoluut anoniem wil blijven, uit. “Alleen op die manier kunnen we ziekenhuizen en andere instellingen sluiten, en dat levert de maatschappij op den duur enorm veel geld op. Het is onbegrijpelijk dat de maatschappij niet door heeft dat we de samenleving zo weer gezond weten te krijgen”, legt hij uit.

Volgens de manager is het dan ook ‘onbestaanbaar’ dat een ziekenhuis als De Sionsberg nu gewoon open lijkt te kunnen blijven: “Dan zijn al onze inspanningen voor niets geweest. De managers zijn zo weer eens de dupe van ordinair graaigedrag van het volk.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.