Gezondheidsdienst wil r uit de maand

Kans op ziektes neemt af in septembe, oktobe, novembe

Griepjes te lijf gaan met medicatie is symptoombestrijding (foto: fieggentrio.blogspot.com)

Griepjes te lijf gaan met medicatie is symptoombestrijding (foto: fieggentrio.blogspot.com)

De GGD wil een poging doen om de r uit de maand te krijgen. De gezondheidsdienst heeft daartoe een lobby opgezet bij de politieke partijen. Zij zouden een wetsvoorstel moeten indienen om de hefst- en wintemaanden voortaan te schrijven als septembe, oktobe, novembe, decembe, januai, febuai, maat en apil.

Volgens de GGD is het niet meer van deze tijd dat we ons elk jaar weer voorbereiden op griepjes, koortsaanvallen en ander ongerief. “En dat alleen maar omdat de r in de maand zit. Met aspirines en vitamines kunnen we dat allemaal redelijk te lijf gaan, maar het blijft symptoombestrijding. Veel beter is het om de r gewoon uit de maand te halen. Dan heb je het probleem bij de bron aangepakt”, zo verklaart initiatiefneemster Marjet van Beek van GGD Fryslân. Volgens Van Beek kan de maatschappij zich onvoorstelbaar veel geld besparen met een eenmalige wetswijziging. Mogelijk kunnen de totale zorgkosten met tientallen miljoen worden gereduceerd.

Door actief te lobbyen bij de politiek hoopt de GGD de partijen in de Tweede Kamer in beweging te krijgen. Mogelijk wordt deze campagne binnenkort ondersteund door publieksacties, “want het begint met bewustwording in de maatschappij. Dit is in ons aller belang”, aldus Van Beek.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan