Gertjan Verbeek: de ideale trainer, speler, voorzitter, supporter

Foppe de Haan lovend over mogelijkheden Jubbegaster opvolger

Gertjan Verbeek (foto: wijzijnvoetbal.nl)

Gertjan Verbeek (foto: wijzijnvoetbal.nl)

Gertjan Verbeek zou de ideale trainer zijn voor sportclub Heerenveen. Dat meent interim-coach Foppe de Haan. Ook als speler zou Verbeek een versterking zijn. Een bestuursfunctie zou hem eveneens op het lijf geschreven zijn. En hij zou een uitstekende supporter van de club zijn.

De 72-jarige De Haan is lyrisch over de man van wie hij hoopt dat hij zijn opvolger zal zijn. “Gertjan is een uitstekende coach. Hij kijkt naar de toekomst, kan talenten laten groeien, heeft geduld met het team en is een bouwer. Dat is wat de club nodig heeft, passanten hebben we genoeg gehad”, aldus De Haan, die in Verbeek overigens ook een goede speler ziet. “Hij is de ideale centrale verdediger, heeft een over-mijn-lijk mentaliteit die we goed zouden kunnen gebruiken achterin. Een Verbeek durf je haast niet eens te passeren, hij zaagt je in tweeën”, denkt De Haan.

Het middenveld zou een veldheer als Gertjan Verbeek goed kunnen gebruiken. De Haan: “Iemand met inzicht en het vermogen de lijnen uit te zetten, anderen weg te sturen. Dat kan Verbeek als geen ander. Maar als aanvaller zou hij ook tot zijn recht kunnen komen. Gertjan is een indrukwekkende stormram, die je zeker als invaller altijd de laatste twintig minuten als breekijzer voorin kunt inzetten.”

Het zwalkende bestuur van de club zou tevens behoefte hebben aan een type-Verbeek. “Hij durft beslissingen te nemen, is niet bang. Kan tegen stromen inroeien, durft bij een storm overeind te blijven staan. Houdt vast aan zijn eigen visie en laat zich niet snel van de wijs brengen. Bovendien is Verbeek geen pluche-klever maar een doener. Dat heeft het bestuur hard nodig”, meent De Haan.

De interim-trainer ziet overigens in Gertjan Verbeek een ideale supporter. “Hij laat je nooit in de steek, is zo trouw als een hond en blijft de club altijd steunen, ook als het even tegenzit. Met een Verbeek op de tribune weet je als speler waarvoor je het doet: voor de hardwerkende arbeider die niet van poespas houdt maar gewoon mooi voetbal wil zien”, aldus Foppe de Haan, die verder geen persoonlijke voorkeur wil uitspreken.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan