Gemeente Leeuwarden organiseert feest voor niet-stemmers

Om enthousiasme voor raadsverkiezingen toch een plekje te geven

De (foto: halloleeuwarden.nl)

Liefhebbers kunnen hun stem uitbrengen op een fictieve kandidatenlijst (foto: halloleeuwarden.nl)

Op de valreep heeft de gemeente Leeuwarden besloten een groot verkiezingsfeest te organiseren, morgenavond in het stadskantoor. Het gemeentebestuur heeft dit initatief genomen nadat honderden mensen te kennen hadden gegeven dolgraag te willen stemmen.

“Het is doodzonde dat we de betrokkenheid van deze mensen, die zo graag van hun democratisch recht gebruik willen maken, niet kunnen honoreren. We willen de bevolking altijd stimuleren om te stemmen, en nu ze zo massaal aangeven dat te willen doen, krijgen ze de gelegenheid niet. Daarom dit feest, om deze enthousiastelingen hun gevoel van betrokkenheid toch een plekje te kunnen laten geven”, aldus de gemeente in een zojuist verschenen persbericht.

In het stadhuis worden stemhokjes gezet, waar bezoekers hun stem kunnen uitbrengen op een fictieve kandidatenlijst. Ook is er live-muziek, is de bar geopend en worden er borrelnootjes geserveerd. Na sluitingstijd is er een slotdebat tussen nep-fractievoorzitters van de verschillende politieke partijen. “Maar dat dit acteurs zijn zullen slechts weinigen in de gaten hebben. Zo wordt het toch een feest van de democratie”, aldus het gemeentebestuur, dat zeker 800 belangstellenden verwacht.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost