Gelderlanders massaal feestend de straat op om eerste kievitsei

Vogelwacht wordt zaterdag groots gehuldigd in Arnhem

ljipaai

Uitbundig claxonerend zijn duizenden Gelderlanders vanavond de straat op gegaan om de vondst van het eerste kievitsei te vieren. De stadscentra van Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Zutphen stromen vol met feestende menigtes. Politie en veiligheidsdiensten waarschuwen mensen om niet met de auto naar de steden te komen, omdat de toegangswegen verstopt zijn.

Getooid met vlaggen, spandoeken en luchthoorns lopen duizenden inmiddels door de straten. Spandoeken met afbeeldingen van kievitseieren hangen aan gevels; souvenirhandelaren proberen in allerijl op de situatie in te spelen door uiteenlopende kievit-gadgets aan te bieden. Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem spreekt van “massale volksgekte, maar in een gezellige sfeer.” Hij heeft toegezegd dat de vinder van het eerste kievitsei zaterdag groots zal worden gehuldigd in zijn stad, “natuurlijk samen met alle Gelderse vogelwachters, want dit is een geweldige teamprestatie.”

Ljipdub

Morgenochtend overigens zullen de Gelderse vogelwachters bijeenkomen in de weilanden nabij Delwijnen, om op de plek waar het ei is gevonden een ludieke ljipdub op te nemen, gebaseerd op het liedje ‘Aai need your love’ van Ellie Goulding. “Een aardigheidje”, aldus voorzitter Henk Teding van de provinciale vogelwachters, “maar dat moet kunnen. Na deze dagenlange intensieve strijd met de Friezen kan de druk nu van de ketel en is het tijd voor ontspanning.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AtKZKl7Bgu0[/youtube]

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost