Fyra mogelijk op trajecten naar Harlingen en Stavoren

“Toestel past perfect bij onze lijnen die voortijdig tot stilstand komen”

De Fyra zou zich goed lenen voor de doodlopende lijnen naar Harlingen, Stavoren, Roodeschool en Delfzijl (foto: www.nshispeed.nl)

De Fyra zou zich goed lenen voor de doodlopende lijnen naar Harlingen, Stavoren, Roodeschool en Delfzijl.(foto: www.nshispeed.nl)

Vervoersmaatschappij Arriva overweegt een serieus bod uit te brengen op de treinen van Fyra. Deze toestellen komen vrij nu de nationale spoorwegen van ons land en van België hebben besloten te stoppen met de Fyra. Arriva-directeur Anne Hettinga hoopt de treinen van de Italiaanse bouwer AnsaldoBreda voor een schappelijke prijs te kunnen overnemen.

“De Fyra-kleuren sluiten naadloos aan bij onze bestaande roodwitte toestellen, die zo’n opvallend lelijk beeld vormen in het Noord-Nederlandse landschap van groene weiden en blauwe luchten. Vanuit marketing-oogpunt is het dus verstandig om onze vloot uit te breiden met louter roodwitte treinen”, stelt Hettinga. “Bovendien passen de toestellen perfect bij onze spoorlijnen. Fyra-treinen staan erom bekend voortijdig tot stilstand te komen. En dat is precies wat onze maatschappij nodig heeft. Voor de lijnen naar Roodeschool, Delfzijl, Harlingen en Stavoren hebben wij behoefte aan treinen die niet de intentie hebben om door te gaan, maar zichzelf al vroegtijdig een halt weten toe te roepen”, aldus de Arriva-directeur.