Inwoners balen van uitblijven e-woord onder westerlingen

De (afbeelding: deburen.eu)
Friezen praten al dagen over de Hollandse elfstedenkoorts  (afbeelding: deburen.eu)

In Friesland wordt met smart gewacht op de eerste Hollanders die over de elfstedentocht beginnen. De westerlingen echter laten zich voorlopig nog niet uit de tent lokken. Tot ergernis van de Friezen, die sinds vandaag nergens anders meer over praten dan het uitblijven van Hollandse elfstedenkoorts. Door het lange wachten is de hashtag #elfstedentocht trending topic in de noordelijke provincie.

Twee nachten lichte vorst aan de grond en nog altijd is er geen elfstedenkoorts te bespeuren in ons land. Gisteravond werd er met geen woord over gerept bij De Wereld Draait Door, en ook de gasten van talkshowhostess Eva Jinek spraken onverstoorbaar over trivialiteiten als de toestand in Syrië en de problemen in de zorg. Alsof er in Friesland helemaal niets aan de hand is. Een Fries sms-offensief naar de redacties van beide praatprogramma’s mocht niet baten.

In Leeuwarden begrijpt niemand er meer iets van. “Wij praten hier toch al zeker sinds zondagavond over die Hollanders die straks wel weer over de elfstedentocht zullen beginnen. Maar ze laten het afweten. Als dat zo blijft wordt het voor ons wel erg moeilijk om te klagen over die veel te optimistische domme Hollanders die niets van de natuur begrijpen”, aldus schaatser Jelle Bouma, die op het parkeerterrein van de Elfstedenhal naar de gesloten ijshal kijkt.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan