Tot ontsteltenis Nederlandse delegatie

Kramer en Bergsma willen zich niet uitlaten over de kwestie (foto: Omrop Fryslân)
Kramer en Bergsma willen zich niet uitlaten over de kwestie (foto: Omrop Fryslân)

Als Noorwegen morgen zijn deelnemers aan de Olympische tien kilometer schaatsen terugtrekt, wil Friesland graag die startplaatsen innemen. Dat heeft het gewest Friesland van de KNSB zojuist laten weten. In het Nederlandse kamp is ontsteld gereageerd op de mogelijkheid.

Organisatorisch voorziet Friesland weinig problemen om morgen met een voltallige selectie aan de start te verschijnen. “Met Kramer en Bergsma hebben we het goud en zilver al bezet, we hoeven slechts een derde man in te vliegen. Bob de Vries zou een prima kandidaat zijn. Mocht het niet lukken die tijdig in Sochi te krijgen, dan kunnen we altijd nog Jan Smeekens inzetten, of desnoods Sjinkie Knegt of Daan Breewsma”, denkt het Friese deel van de KNSB.

In het Nederlandse kamp is door de opstelling paniek uitgebroken. Een woordvoerder van NOC*NSF: “Dan blijft alleen Bob de Jong over. Jan Blokhuijsen is natuurlijk een prima vervanger, maar dan zijn we er nog niet. Bovendien wordt ons de kans op goud op deze manier vrijwel ontnomen. Dit is dus nogal onsportief van de Friezen.”

Sven Kramer en Jorrit Bergsma willen zich niet publiekelijk uitlaten over de zaak.

"Onsportief", stelt het NOC*NSF (foto: spitsnieuws.nl)
“Onsportief”, stelt het NOC*NSF (foto: spitsnieuws.nl)

 

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost