Friesland verrast met zomerprogrammering: skûtsjes en kaatsen

Ook fierljeppen, ringrijden en iepenloftspullen dit jaar

De (foto: harlingercourant.nl)

Ieder jaar moet de provincie weer met een verrassende line-up komen (foto: harlingercourant.nl)

De zomerprogrammering in Friesland is door het publiek met enthousiasme ontvangen. Dit jaar staat de zomer vooral in het teken van traditionele sporten als skûtsjesilen en kaatsen. Ook fierljeppen kent een belangrijke plek in de programmering, evenals amateurtoneel. Dit laatste zal op verschillende openluchtlokaties te zien zijn. Daarnaast is er nog ruimte voor ringrijderijen, hippische concoursen en boerenbruiloften.

Vooraf hield menig liefhebber zijn hart vast: zou het de provincie dit jaar wel weer lukken om met een verrassend programma te komen, nadat eerdere edities redelijk succesvol waren verlopen. Ieder jaar weer staat de organisatie voor de moeilijke taak om met een verrassende line-up te komen, zonder het trouwe publiek van zich te vervreemden. Daar lijkt Friesland met zijn evenementen voor de komende zomer ruimschoots in te zullen slagen.

De reacties in de pers variëren van ‘verrassend’ en ‘gedurfd’ tot ‘een brug tussen traditie en lef’ of ‘een logische stap vooruit in de ontwikkeling van Friesland’. Enige zorg is er over de twee skûtsjecompetities die kort achter elkaar staan gepland, maar watersportkenners denken dat het juist goed is om deze twee evenementen en bloc te programmeren.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan