Provincie vindt emancipatie watersport voltooid

De (foto: naupar.nl)
Door Sail durven schepen zich makkelijker samen in het openbaar te vertonen (foto: naupar.nl)

Het is in Friesland helemaal niet nodig om een grote botenparade te organiseren. Dat is vooralsnog de houding die de provincie Friesland aanneemt ten aanzien van alle aandacht rondom het Sail-evenement in Amsterdam. Volgens het provinciebestuur is een varende optocht niet nodig om de acceptatie van schepen te bevorderen, omdat de emancipatie van de watersport hier wel voltooid is.

De afgelopen dagen nam de druk op Gedeputeerde Staten van Friesland toe om ook een botenparade in het leven te roepen. Na de Gay Pride lijkt ook Sail Amsterdam een succes te zijn, dat duizenden bezoekers trekt die zich vergapen aan het voorbijglijdende schoon. Sail zou bovendien een middel zijn om schepen te stimuleren zich gewoon samen in de openbaarheid te tonen.

Maar provinciewoordvoerder Jeen Berendz laat weten dat GS vooralsnog niets zien in zo’n evenement, omdat er volgens de bestuurders geen noodzaak is om de acceptatie van watersport hier verder te bevorderen. Wat dat betreft loopt Amsterdam gewoon wat achter, meent Berendz.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan